TALLER DE TEATRE PERMANENT PER A MAJORS DE 55 ANYS 1ER NIVELL

2-2021

Formació dels alumnes amb jocs de dramatització i entrenament de l’actor: anàlisi i creació d’un personatge, treball corporal i vocal, jocs d’interpretació.

1er TRIMESTRE: Taller PRESENCIAL. Desenvolupament de les eines fonamentals en la realització d’un text teatral. Plantejament del treball i creació d’un guió de treball a partir del text de Dinno Buzzati: Els set missatgers i altres relats.
1. Teoria teatral: El teatre com fet artístic i el seu desenvolupament al llarg de l’historia. Autors, estils i entorn històric.
2. Producció teatrals: Principis fonamentals d’un espectacle teatral, visió tècnica i artística. Estructura d’un muntatge i divisions de tasques.
3. Procés de producció dels guions literaris: Creació dels textos.
4. Assaigs per a la creació de personatge. El personatge davant del públic. El text i l’acció per a teatre.

2º TRIMESTRE: Muntatge de les cinc peces de teatre.
1. 7 Plantes - Àngela es troba en la setena planta d'un hospital sense recordar molt bé com ha arribat allí. Les amables infermeres li recorden que no hi ha motiu de preocupació,
perquè els pisos alts són per a malalts lleugers, i les plantes baixes per als més greus. A poc a poc, Àngela es veu embolicada en un malson. Per més que ho intenta, cada vegada ocupa una habitació en un pis més baix. El pànic i la desesperació la portarà a intentar escapar per tots els mitjans.
2. L'ascensor - Dino entra a l'ascensor de l'edifici on treballa amb l'esperança de trobar-se amb Esther unes plantes més a baix per a declarar-li el seu amor. Sorprenentment, un tercer convidat pujarà a l'ascensor que trastocarà tots els plans de Dino. 3. Invitacions supèrflues - Ángela viu l'amor d'una forma diferent, asseguda en els bancs de la ciutat, mirant els aparadors, buscant en els contenidors de fem. Ángela deambula en el difícil equilibri que separa el seny de la bogeria. Ángela subjecta amb agulles el coneixement humà.
4. Una carta d'amor - Ornella descobreix, en un calaix de l'escriptori de l'oficina en la qual treballa, la rància carta d'un amor perdut en l'oblit. Després del seu divorci decideix contestar-la per a intentar recuperar el temps perdut. Tardarà un any complet a fer-lo.
5. La gota: En una comunitat de veïns qualsevol, una gota cau pujant des del pati al terrat. Els veïns farts de la seua inquietant presència convocaran una assemblea per a prendre importants decisions sobre l'estrany fenomen.

3er TRIMESTRE: Creació del espectacle.
1. Escenotècnia: efectes sonors, il·luminació i videoprojecció.
2. Transicions al teatre: Importància de les transicions i planificació.
3. Assaigs de la mostra de fi de curs.

LLOC: A-33 de l’antiga escola de magisteri.
Data d’ inici: 02/11/2021 i Data final 03/06/2022
Dia i hora dimarts de 17-21 hores